Kurv

Mads Langer

Med utallige udsolgte koncerter, talrige platinsælgende singler, albums og over 200 millioner streams, befinder Mads Langer sig i den absolutte superliga på den danske stjernehimmel. Han har gennem 15 år kravlet ind under huden på tusindevis af os med sin stemme og personlige sange, der også i udlandet bliver ved med at markere sig. Senest har han haft stor succes udenfor de danske grænser med singlen Lightning fra det anmelderroste album Where Oceans Meet. Lightning nåede en flot placering på Billboard i USA og ligger stadig højt på flere internationale hitlister. Og det er da heller ikke hvem som helst Mads Langer har arbejdet med på det nye album Where Oceans Meet. Eg White, der står bag nogle af de største hits med blandt andre Adele og Sam Smith udtaler “Jeg har arbejdet med mange artister gennem min karriere, men der er kun en lille håndfuld af sangere, der virkelig har skilt sig ud fra resten. Mads Langer er en af dem”

Mads Langer er ikke kommet sovende til sin imponerende karriere og markante position. Han kan med rette kaldes en af landets mest hårdtarbejdende og dedikerede kunstnere. Han adskiller sig fra mange af tidens store stjerner ved, at han udover at synge også er en gudsbenådet musiker, der legende og frit skifter mellem guitaren og klaveret, der er hans primære instrumenter. Og på flere af de sange vi kender, har han indspillet alle instrumenterne.

Han ser sig selv som en moderne troubadur. “Jeg er født til at spille musik. Havde jeg levet i en fjern fortid, er jeg sikker på jeg også havde rejst verden tyndt med mine sange. Jo flere sange jeg skriver, jo mere nysgerrig og ydmyg bliver jeg overfor det mysterie det er at skrive sange. Jeg har en konstant strøm af musik kørende i mit hoved fra jeg vågner til jeg går i seng. Sådan har det været så længe jeg kan huske tilbage. Musikken har altid været en del af mig, og jeg kniber mig dagligt i armen af taknemmelighed over, at jeg faktsik lever mit liv med min drengedrøm som omdrejningspunktet”.

Og publikum kan godt glæde sig til den forstående turné, for Langer kommer med et nyt album i bagagen og et band i den absolutte elite.
“Jeg drømmer om at lave en koncert, hvor man kommer hele registret igennem. Hvis vi har grædt, grinet og danset, så har det været en god aften” siger Langer og fortsætter: “For mig handler koncerterne om at samles i et fælleskab, hvor forskelligheder og alle verdens problemer forsvinder for en stund. Det er bare musikken og os.“

Mads Langer