Kurv

Musik

Artister 2024

Vi opdaterer løbende listen over artister til Engage Festival 2024 her på siden. 

Fredag den 7. juni

Carl Emil Petersen
 
Ida Laurberg
 
Folkeklubben

August Høyen 

Lørdag den 8. juni

Magtens Korridorer

Lisa Ekdahl

Hjalmer

Antytila 

Brimheim

Ussel

MagtensKorridorer2022 square kopi

Magtens Korridorer

Hvis Magtens Korridorer ikke fandtes, måtte vi opfinde dem. Men de findes – mere end nogensinde!

Med deres dansksprogede potente rock, ligefremme attituder og samlende hits, og en fandenivoldsk og progressiv energi, er Magtens Korridorer et unikt liveband, der sætter liv i barrikaderne, inviterer alle til stemningsfuld fest og giver frirum fra trivialiteterne.

Koncerterne er bandets hjemmebane, hvor de sammen med publikum igen og igen understreger, at levende rockmusik i godt selskab, og med et glas øl i hånden, med overvejende sandsynlighed, er kommet for at blive!

I 2005 udsendte Magtens Korridorer albummet ‘Friværdi’, og siden har de udgivet en række albums, der hver har leveret gedigne hits til det nu imponerende bagkatalog. I 2021 udkom det anmelderroste album ’Club Promise’ med bl.a. sangene ’Ensom Stjerne’, ’Månelys i Rav’ og titelnummeret, som er blevet en nyklassiker blandt det rock-elskende koncertpublikum. Senest har Magtens Korridorer i oktober 2022 udgivet EP’en ’Nødudgang’, med den smægtende smukke single ’Natsværmernætter’.

I år er bandet atter tilbage på ENGAGE Festival. Mere Magtens Korridorer end nogensinde!

 

Lisa Ekdahl 2024 photo

Lisa Ekdahl

I 2024 kan Lisa Ekdahl fejre 30-års jubilæum for det succesfulde debutalbum og den nu nordiske klassiker Vem vet. Det bringer blandt andet den svenske sangerinde til København, hvor hun kan opleves i selskab med sit mesterlige band, der udgøres af nogle af Sveriges fineste musikere.

Det er svært at overvurdere den enorme indflydelse som Lisa Ekdahls ikoniske album fra 1994 har haft. På et øjeblik forvandledes Lisa Ekdahl fra en relativt ukendt jazzsangerinde til en af Nordens største artister. Det er ikke svært at forstå. Få debutanter er nemlig velsignede med så klart et udtryk som Lisa Ekdahl. Med sin unikke blanding af svensk visetradition og jazz nåede hun ikke bare toppen af hitlisterne, men også millioner af menneskers hjerter. At få det svære til at synes enkelt er en svær kunst, som få har mestret i samme grad som Lisa.

Nu er der gået 30 år siden udgivelsen af det selvbetitlede album. I mellemtiden har Lisa Ekdahl udgivet yderligere 11 fantastiske albums og er blevet en international stjerne. Men på trods af at Lisa er en kunstner, som konstant ser fremad, så er dette et jubilæum, som bør og skal fejres.

BRIMHEIM 03 895

Brimheim

Brimheim er en af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop- og rock scene – i Danmark og internationalt. Under kunstnernavnet – der på færøsk betyder “de brydende bølgers hjem” – har dansk/færøske Helena Rebensdorff på rekordtid etableret sig som en uundgåelig og toneangivende sort diamant.

Evigt grænsesøgende og umulig at sætte i bås, udforsker og udleverer Brimheim sindets mest intime afkroge og uforsonlige dybder. Det sårbare og hjerteskærende veksler med det brutale og storladne i kontrastfyldte og detaljerige produktioner, der, ligesom lyrikken, udfordrer de gængse genre-båse.

Siden ep’en Myself Misspelled (2020) og ikke mindst debutalbummet can’t hate myself into a different shape (2022), har Brimheim høstet et hav af lovprisninger blandt kritikere herhjemme såvel som internationalt. Fire Faroese Music Awards, Carl Prisen som “Årets Talent” i 2022, en nominering som “Årets Håb” ved Steppeulven i 2021, “P3’s uundgåelige” og meget andet har banet vejen for en dansk succes, der har bredt sig til udlandet med optrædener på internationalt anerkendte festivaler og platforme som By:Larm, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves og KEXP.

USSEL 14.08.23 2 scaled e1707469301232

USSEL

Efter hans sejr i Karrierekanonen 2022 har hans karriere i den grad taget fart og endda udmundet sig i en Ugens Uundgåelige på P3 med singlen ”Datter Af Dæmoner”, der dertil er også at finde på albummet.

Nu tager han os med på en følelsesmæssig rejse gennem sit debutalbum, der udforsker temaer som angst, kærlighedens omskiftelighed og ungdommens udfordringer.

“ENGLE & BLAA MAERKER” er et album af ærlighed og følsomhed. USSELs røst skærer gennem lyden og rammer dybt ind i sjælen, hvilket gør hver sang til en intens oplevelse. Albummet er en musikalsk rejse, der tager lytteren med på en vild tur gennem følelsernes labyrint.
USSELs sange griber fat i de øjeblikke i livet, hvor vi føler os mest sårbare, og sætter ord på de følelser, vi måske ikke selv tør udtrykke.

“ENGLE & BLAA MAERKER” er ikke kun et album; det er en invitation til at dykke ned i en verden af musik, der berører sjælen og efterlader et dybt indtryk.

”oslo til københavn” er fokussinglen på albummet og er en rørende fortælling om at kærlighed ingen grænser har. Trods adskillelsen på tværs af landegrænserne, fortsætter to hjerter med at slå i samklang. Denne stærke forbindelse, der udfordrer afstanden og tiden, viser at ægte kærlighed kender ingen grænser. En fortælling om mod, tålmodighed og det søde løfte om genforening.

August Hoeyen Pressefoto

August Højen

Med bevægende singler og uden store armbevægelser har August Høyen på kort tid vundet et stort publikum.

August Høyens musikalske løbebane begyndte, da han startede til trommer som dreng – for børnene i hans familie skulle lære at spille. Samtidig med at han udforskede rytmerne, sad han på sit drengeværelse og lyttede til Stevie Wonder og øvede sig i at synge. Time efter time. Mens vennerne blev bedre til vristspark på fodboldbanen, blev han bedre til at udtrykke sig gennem sang. Og det skulle han få brug for. For i 2021 brugte August Høyen en del tid hjemme, hvor han befandt sig et mørkt sted og ledte efter en vej ud. Det var der, hans far forærede ham en guitar. Hans evner på det seksstrengede instrument begrænserede sig til to akkorder, men han begyndte at klimpre og lege med små sange. Han tog afsæt i den countrymusik, han var blevet dybt fascineret af. De enkle og klare fortællinger. Og pauserne. Modet til helt roligt og uden omsvøb bare at skære ind til en sandhed. Fra for længst afdøde legender som Mississippi John Hurt til cool vibrerende nutidsnavne som Alison Krauss. Han tog de traditioner for ukrukket ærlighed og smeltede dem instinktivt sammen med sine og soulfornemmelser, og da sangen ’Forsvinder’ tog form, fandt han en retning.

Siden har han samlet et lille hold omkring sig, hvor fokus er på at holde fast i den på en gang nære og impulsive sangskrivning: Laurits Smedegaard Andersen og producerduoen T&O (Gilli, Benny Jamz, Karl William m.fl.). De har bevidst taget sig tiden til at finde ind til sangenes nerve, og undervejs i processen udkrystalliserede sig et samlet tema som mundede ud i debut-EP’en ’Det Hele Handler Om Dig’.

”Fem af de seks sange på EP’en er rendyrkede kærlighedssange,” fortæller August Høyen.

”Det er en fortælling, som er vævet sammen af forskellige personers erfaringer, om de stadier, man kan gå igennem i et forhold. Sommerforelskelsen, skildringen af, hvorfor den anden er smuk og dejlig, så er der tvivlen, hvor det hele vender og så en lidt ulykkelig slutning.”

Med både sine tekster og sin varme vokal trænger Høyen ind i almenmenneskelige tematikker og finder de spændende steder, hvor intet er helt entydigt.

”Det føles rigtigt og rart. Og det nærer mine drømme om, man kan fortælle noget med fuld ærlighed uden at skulle spille sej.”

Hjalmer Presse23 sq

Hjalmer

Hjalmer har taget den danske musikscene med storm med sin inderlige musik, præget af temaer om kærlighed, det at blive voksen, samt dybe refleksioner herom. Siden sin debut i 2017 har Hjalmer, med sit store hjerte, sin forfriskende umiddelbarhed og sin klokkeklare passion for musikken, positioneret sig som én af de mest fremtrædende navne i dansk musik.

På rekordtid fik Hjalmer markeret sig med debutsinglen ’Hvis Du Går’ og sidenhen med albummet ’Midt I En Drøm Eller Noget Der Ligner’, der høstede hele fire GAFFA-priser i 2020 – bl.a. som Årets Danske Solist for andet år i træk. Hans seneste album, “Alt Bliver Godt,” (2022) er et vidnesbyrd om hans bemærkelsesværdige musikalske rejse. Det er en afspejling af hans liv, en historie om at finde vej fra mørket tilbage til lyset og en udforskning af livets op-og nedture. Albummet dykker ned i temaer som taknemmelighed, ensomhed og håb om lysere dage.

Det seneste år er brugt på at skrive ny musik, som udgives fra starten af 2024. Med et nyt album på vej er Hjalmer klar til at indtage scenen på sommerfestivalerne i 2024 med sine stærke melodier og energiske liveoptrædener. For på scenen er han i sit rette element. Med et fuldt band bag sig bringer han sit lyriske univers til live på scenen og leverer hver gang en potent og varm oplevelse.

Carl Emil Petersen Soeren Solkaer primaer 1 sq

Carl Emil Petersen

Da Carl Emil Petersen i 2011 udgav nummeret “København” med bandet Ulige Numre, spredte det sig som en steppebrand i det danske musiklandskab. Fællesskabet, løvehjertementaliteten og energien i bandet formede den unge kunstner, men da euforien havde lagt sig, og bandet begyndte at føles som et fast arbejde, skyldte han musikken at fortsætte rejsen på egen hånd.

Selvom Carl Emil Petersen 10 år inde i karrieren kan skrive mange succesfulde udgivelser på cv’et, har han aldrig bevidst jagtet det næste hit, men derimod stræbt efter at være en tidløs stemme, som folk vokser op med. Hans numre skal have et liv på den anden side af radiorotationen, og derfor er det at spille sangene live en lige så vigtig del af værket som at skrive dem.

Om man kan synge med på hvert eneste ord eller oplever musikken for første gang, er det Carl Emil Petersens mål at tage publikum hele følelsesregistret igennem og tilbyde et øjeblik, hvor man kan forlade den konkrete verden og mærke sig selv – et øjeblik, vi glæder os til at opleve i Kastellet på ENGAGE Festival 2024.

IdaLaurberg 00727

Ida Laurberg

Ida optrådte i 2021 ved The Voice Awards med sine egne singler ”Personal Letters” og ”Feels So Loud” og i selskab med den danske hit-mager Tobias Rahim på deres duet ”Stimulanser”, hvor hun ved samme show vandt prisen for ”Bedste Nye Artist”.

Siden har Ida bland andet optrådt til støttekoncerten for Ukraine sidste år på Rådhuspladsen i København med hendes enormt rørende version af ”Stille Før Storm”. Ida har også et samarbejde med Red Barnet, hvor hendes musik spiller en central rolle i en kampagnerække omkring digital mobning. Ved Danish Music Awards 2023 vandt Ida priserne for ”Årets Nye Danske Navn” og ”Årets Danske Hit” for sangen ”Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig”, som hun lavede sammen med Andreas Odbjerg.

Ida Laurberg er en spændende artist at følge, og vi glæder os til at opleve hende i Kastellet til ENGAGE Festival 2024!

 

Folkeklubben 2023 FotoSoerenLynggaard Bred

Folkeklubben 

Folkeklubben fik sit brede gennembrud med ’Fedterøv’, ’Suspekt-samarbejdet ’Danmark/Danmarksfilm’ og ’Men ikke endnu en vinter’. Pladerne ’Sort Tulipan’ og ’Børn af den tabte tid’ sendte klubben direkte ind som nr. 1 på albumhitlisten og de folkelige pop-poeter har ikke set sig tilbage siden.
 
Med albummet ”Mere end en klub”, der udkom i april 2023 har klubben fyldt både festivalpladser og spillesteder landet over og cementeret sin position som et af de mest ambitiøse fænomener på den danske musikscene.
ANT08840 копія 3

Antytila 

Vi er utrolig glade for at kunne præsentere det ukrainske band Antytila på Engage Festival 2024! 
 🇺🇦🇩🇰

Antytila blev verdenskendt i 2022, da de smed instrumenterne og rykkede til fronten for at forsvare deres hjemland mod Putins invasion. Nu er de på verdensturné for at samle penge ind til at forsvare deres land.

Koncerten på Engage er en ud af mange for Antytila, der indtil videre har spillet over 30 koncerter på tre forskellige kontinenter og har rejst næsten tre millioner kroner til at forsvare deres land. De østeuropæiske musikere fik bl.a. følgeskab af Bono og The Edge fra U2, da de gav koncert i London. De er også featuring på en udgave af Ed Sheerans hit “2Step”, hvor de bidrager med vokaler og musikvideo-scener optaget midt i det krigshærgede land.

Vi glæder os til at feste med jer til en koncert, der gør en forskel!