Kurv

Musik

Spilleplan 2023

Fredag

17:00 – Pauline

19:00 – Søren Huss

21:00 Peter Sommer & Tiggerne

Lørdag

13:00 – eee gee

15:00 – Zar Paulo

17:00 – Barselona

19:00 – Swan Lee

21:00 – L.O.C.

Artister 2023

LOC bw 2023

L.O.C.

Som L.O.C.-fans og kendere kan bevidne, går det aldrig hverken stille eller fredeligt af sig, når rapperen indtager scenen i et ofte voluminøst tordenskrald, der spænder både to årtier og et helt følelsesregister. Og denne sommer bliver det med et bragende honnør til en genre, et liv på musikkens præmisser, en fejring af tiden og ikke mindst gennembrudsalbummet ”Inkarneret” som fylder 20 år.

1 hovedbillede

Swan Lee

Et af 00’ernes mest elskede og betydningsfulde danske indie-rockbands genopstår: Swan Lee er atter flyveklar – og har både nyt album og koncerter på vej!

De fløj deres helt egne veje i dansk rock – farvede den, med et stilsikkert, drømmende udtryk og en pallet af sange, der blev lige så store, som deres fængende pop-univers. Efter 17 år er der endelig nyt på vej fra Swan Lee!

De bragede ind i danskernes hjerter med den anmelderroste debut, ’Enter’, fra 2001. Swan Lee’s første store hit kom med Bond-hymnen, ’Tomorrow Never Dies’, der vidnede om et nyt dansk navn, der turde drømme stort. Det selvbetitlede andet album gik direkte ind som nr. 1 på den danske hitliste i 2004. Det samme gjorde singlen, ’I Don’t Mind’, der fik følgeskab af kæmpehits som ’Love Will Keep You Warm’ og ’What Is Love?’. Selvom Swan Lee blot udgav to albums, står deres navn unægteligt skrevet som et af de mest elskede og betydningsfulde bands i 00’erne og i dansk musikhistorie.

Derfor kom det nok bag på de fleste, da Pernille Rosendahl, Emil Jørgensen og Jonas Struck, få dage inden, de havde takket ja, til at give koncert i Operaen ved Kronprinsparrets Kulturpris, med ét gik hvert til sit. 

”Vi har desværre måtte konstatere, at vi er vokset fra hinanden,” skrev Swan Lee, dengang i 2005, på deres hjemmeside. Den dynamiske trio havde altid gjort en dyd ud af at gøre tingene på deres egen måde og fik tilmed et folkeligt gennembrud, helt uden at gå på kompromis med musikken på deres selvudgivne albums.Men gnisten, i det kollektive samspil, var gået ud, mens de tre musikeres årelange venskab, ganske enkelt, var slidt op. Pernille, Emil og Jonas traf det svære, men nødvendige valg om, at opløse deres band.

”Nu skriver vi 2022. I de sidste to år, har vi forsigtigt nærmet os hinanden igen musikalsk. Legen er blevet sjov. Og inspirerende. Vi har opdaget at den gamle telepati og den kreative nysgerrighed er intakt. Vi har været i øvelokalet og er, netop nu, i gang med at udvikle og forfine både sangskrivning og udtryk. Materialet emmer af den oprindelige Swan Lee-DNA, men bærer også præg af, at vi er tre forskellige mennesker, der har udviklet os siden, vi splittede op. Nu er der kommet så mange flyveklare sange ud af samarbejdet, at vi har besluttet, at det giver kunstnerisk og personlig mening, at udgive vores tredje album og tage på turné sammen igen,” fortæller Swan Lee.

Soeren Huss Pressefoto

Søren Huss

Publikum gav Søren Huss en meget varm velkomst, da han i august 2022 annoncerede sit livecomeback.

Ét døgn; længere tid gik der ikke før alle tre annoncerede koncerter i december var udsolgt. En overraskende, men smuk tilkendegivelse fra publikum oven på en indadvendt tid for den fynske sanger og sangskriver. I september annoncerede Søren Huss yderligere 12 koncerter i foråret 2023, og herefter spiller han udvalgte festivaler i sommeren 2023.

Søren Huss er som altid undervejs med nye sange, så mon ikke der vil være lidt overraskelser på sætlisten til sommerens Engage Festival.

PETER SOMMER 2023

PETER SOMMER & Tiggerne

2022 blev et stort år for Peter Sommer, som både spillede to udsolgte koncerter med Copenhagen Phil, udgav sit syvende og seneste album ’De Uforelskede I København’, opførte teaterkoncerten ’I Morgen Er Alt Muligt’ og gæstede festivaler som Heartland og SPOT-festival. Den kommende sommer tager Peter Sommer sit band Tiggerne med, når de gæster landets festivaler i 2023.

Peter Sommer & Tiggerne forførte i februar 2022 publikum ved to udsolgte koncerter i København, da han sammen med det klassiske orkester Copenhagen Phil og Selina Gin opførte albummet ’De Uforelskede I København’ for første gang kort forinden det udkom, som Soundvenue beskrev som ’elegant og øm retroromantik’ med en 5-stjernet anmeldelse, samt udtalelsen:

”Tiggerne er atter det solidt spillende band bag Peter Sommer, men denne gang svøber han sine kærlighedsviser i blide, ofte akustiske gevandter såsom guitar, orgel og strygere, der leder tankerne hen på Jacques Brel og Serge Gainsbourg. (…)‘De Uforelskede i København’ lyder som en let forårsregn, der pirker til minderne om en kærlighed, der ikke skulle være.”

Også live høster Peter Sommer & Tiggerne gode anmeldelser, som set senest ved deres anmelderroste optræden på Heartland Festival, som fik 5 stjerner af Fyens Stiftstidende, der udtalte: ”En kæmpe highfive – som rammer plet – til alle musikere og sangere på scenen. En magisk time og en helstøbt indledning på Heartlands andendag.” I efteråret har Peter Sommer befundet sig på en ny scene, nemlig teaterscenen på Aveny T i København, hvor hans teaterkoncert ’I Morgen Er Alt Muligt’ spillede over 6 uger til stor ros og flere 4 og 5-stjernede anmeldelser.

Peter Sommer er kendt for sit tankevækkende og lyriske univers og for at lægge stemme til store fortællinger om livet og kærligheden på en eminent reflekterende måde. Hans finurlige og litterære sangtekster er ofte præget af ordspil og hverdagsanekdoter og er blevet belønnet med flere Steppeulv-priser og statuetter ved Danish Music Awards. Anmelderne roser gang på gang Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed, mens publikum strømmer til koncerterne rundt om i landet.

Publikum kan glæde sig til opleve Peter Sommer & Tiggerne når de spiller alle de store sange fra bagkataloget på Engage Festival i 2023.

PAULINE 022 web e1669725592219

Pauline

Lyden af dansk musik med et moderne pop/indie tvist

Nogle gange så kommer der en musiker ind af døren og slår benene væk under en og rammer en direkte i hjertekulen med sin sang. Sådan er det med Pauline og med hendes debutsingle ”Ny Og Næ”, der har blandet andet været Ugens uundgåelige P3 – en sang der bedst kan beskrives som en storladent, sfærisk blanding af spillet og programmeret musik. Lyden af

dansk musik med et moderne pop/indie tvist.

25-årige Pauline har gennem det meste af sit liv gået og skrevet små digte og leget med ord, som nu er blevet til musik. Hun optrådte på årets Spot Festival og hendes seneste single “Noget for Nogen” er i
rotation på P3 og P4.

Zar Paulo presse

Zar Paulo

Zar Paulo er et ungt aarhusiansk band bestående af fem venner, der fandt sammen om en fælles musikalsk vision med afsæt i 70’ernes post-punk, 80’ernes art rock og deres hjembys stolte musiktradition.

Bandet debuterede i 2018 med de to singler ‘Radiotårn’ og ‘Højen’, og i 2019 ramte singlen ‘I Løb’ med roser, airplay og shows til følge. Single-trilogien demonstrerede bandets talent for generations-popsange, der taler ind i de
problemstillinger, som bandets jævnaldrende i 20’erne må forholde sig til. Omgivelsernes forventninger, stress, angst og tvivl blotlægges i de skarptskårne skæve kompositioner, der kendetegnes af det sensible sangforedrags gode melodier, en stram rytmesektion og altomsluttende synths, alt sammen i varmt og vedkommende analogt lydende
produktioner.

Efter tre markante singler de sidste to år, er det århusianske orkester Zar Paulo nu tilbage med skepsis-hymnen ‘Stop Believing’ – et mangefacetteret stykke popkunst, der appellerer til kroppen med sanselige beats og catchy hooks.

Barselona pressefoto

Barselona

Barselona har i løbet af de seneste år taget Danmark med storm med udsolgte koncerter i hele landet, nomineringer til P3 Guld, Carl Prisen, Gaffa Awards samt Steppeulven og optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Heartland og Smuk Fest har de slået deres navn fast som et af de absolut stærkeste nye navne herhjemme.

Barselona udgav deres nye album ’1 Dag Er Vi 1 Minde’ d. 18. september 2020 – et album, som har været under udvikling det seneste år, hvor Barselona har sat tålmodighed og grundighed øverst på dagsordenen for netop, at have tiden til at gå helt dybt ned i processerne og dermed give plads til den fordybelse en sådan udvikling kræver.

Barselonas album ’1 Dag Er Vi 1 Minde’ er derved kulminationen på en rejse, hvor de har bevist sig selv, som værende et af Danmarks absolut mest progressive bands. Albummet kommer som opfølger på bandets dobbeltalbum (Legebørn /Hjertebank), der på mange måder var en milepæl i bandets karriere – men med deres nye album bekræfter de to unge drenge, at de besidder en ekstraordinær trang til konstant at forfine og ikke mindst udfordre sig selv og hinanden med et mål om konstant at være i udvikling. I starten af i år viste Barselona endnu en ny side af sig selv på udgivelse ’Stå Op Gå Ned’ sammen med rapperen ArtigeArdit, der gik
direkte ind på hitlisterne og var Ugens Uundgåelig på P3. Barselona kommer med en rockkoncert der indeholder det hele og omfavner alle.

eee gee pressebillede Niklas Adrian Vindelev

Eee Gee

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner de støvede country elementer. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden.

For eee gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført, og spækket med paradokser. Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring eee gee helt anderledes sprudlende, cinematisk og ikke mindst humoristisk.

Efter at være debuteret i 2021 med singlen ‘Favourite Lover’ som blev P3s Uundgåelige, har hun udgivet en perlerække af singler der i februar 2022 kulminerede i det anmelderroste debutalbum ‘Winning’ samt en festivalsommer der bød på alt fra Roskilde Festival til Smukfest. Derudover har hun været nomineret til ‘Årets Håb’ ved Steppeulven i 22, og ‘Årets talent’ ved Carlprisen samme år, ligesom hun i 2021 modtog DPAs Vækstlagspris for sin sangskrivning. Både album og koncerter har fået rosende ord og 5 stjernede anmeldelser med på vejen fra Politiken, Soundvenue, GAFFA, Berlingske, Information og Jyllandsposten, og så har over en håndfuld af sangene fra det 6 måneder gamle debutalbum været i rotation i radioen på tværs af P3, P4, P5 og P6.

eee gee blev i efteråret 2022 også nomineret som til P3 Guld Talentet samt til DMA ‘årets nye live navn’.